Kedvenc linkek

 

Kolon tó  Madárvárta

A kolon tó honlap kedvenc linkjei ( legyen a tiéd is )

A nemzetközi Természetvédelmi és Ornitológiai Tábor (TOT) : WEBLINKEK

A TOT egy évente szerveződő, meghívásos rendszerben működő, önkéntes munkán alapuló, nonprofit sátortábor. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tiszavasvári, 13. számú Herman Ottó Helyi Csoportja 1975-ben indította útjára a ma már több évtizedes hagyományokkal rendelkező tábort, melynek minden évben az ország más-más pontja ad otthont.

A különböző korosztályokhoz tartozó táborlakók közvetlen, baráti hangulatban találkozhatnak a természetközeli, természetbarát életmóddal. Szakemberek vezetésével megismerkednek a környék természeti értékeivel, a helyi természetvédelem munkájával és problémáival, különösen a madarászattal és a madárvédelemmel. A tábor fontos célja az ifjúság természetszeretetre való nevelése, bennük környezettudatos szemlélet kialakítása. Közben alkalom nyílik a környék nevezetességeinek felkeresésére, valamint a népi és kézműves hagyományok ápolására is.
A napi tevékenység kisebb csoportokban, szakemberek vezetésével zajlik.

E célok érdekében a táborlakók lehetőségeikhez mérten kiveszik részüket a tábor előkészítéséből, szervezéséből és működtetéséből.